Woningfotografie

Huis te koop
U heeft besloten dat u uw huis gaat verkopen. Of u zelf uw woning verkoopt, of via een makelaar: een goede fotopresentatie is een belangrijk onderdeel van het presenteren van de woning. U kunt de foto's zelf maken maar u kunt het ook aan mij overlaten.

Kamsteel Fotografie fotografeert uw woning zo dat deze optimaal tot zijn recht komt. Alle ruimtes zijn goed belicht en vanuit de beste hoek genomen. Door de goede foto's krijgt de toekomstige woningeigenaar een goede indruk van uw woning op Funda of Jaap en zal sneller een afspraak maken voor een bezichtiging!


Wat wordt er gefotografeerd?


Alle ruimtes van de woning worden gefotografeerd maar u bepaalt zelf welke foto's worden opgenomen de fotopresentatie. Wel verwacht ik enkele voorbereidingen van u voordat ik kom fotograferen. Een woning komt het best over als deze opgeruimd is en niet te vol staat. De geïnteresseerden kunnen zich er dan een goed beeld van vormen en bedenken hoe en of hun eigen meubels er in passen.

De woonkamer: beeldjes, kranten, persoonlijke fotolijstjes e.d. weghalen en als het mogelijk is ook de kooien en manden van uw dieren wegzetten.
Grotere dingen kunnen ook even uit het zicht gezet worden op het moment dat de foto gemaakt wordt.

In de keuken dient het aanrecht zo leeg mogelijk te zijn; dus de apparaten even opbergen en de vaat aan kant!

In de slaapkamers geen rondslingerend speelgoed of kleding laten liggen. Een effen overtrek op het bed geeft rust op de foto.


In de badkamer kunt u het beste alle potjes, flesjes e.d. even weghalen, net als natte handdoeken.

In de tuin de paden en stoepen aanvegen zodat de vorm hiervan goed te zien is. Eventueel overhangende takken weghalen voor een ruimtelijk effect.

Is er een parkeerplaats op eigen terrein of voor de deur, dan kunt u het beste deze vrij houden of uw eigen auto hier neerzetten. Dan kan de auto weggezet worden op het moment dat de foto gemaakt wordt.

Hoeveel tijd is er nodig?


Marion van Kamsteel Fotografie let op de details en zet uw woning zo mooi mogelijk op de foto. Er moeten misschien nog wat spullen weggehaald of verplaatst worden. Dit alles gaat uiteraard in goed overleg met de eigenaar.

Dat dit meer tijd kost dan naar binnen gaan en gelijk afdrukken zult u begrijpen. Afhankelijk van de grootte van uw huis kost het maken van de fotoreportage zo'n twee uur.

Na de woningfotografie


Ongeveer een week nadat de foto's gemaakt zijn worden deze in een (internet)album geplaatst en kunt u kiezen welke foto's u wilt gebruiken. U krijgt tussen de 15 en 30 foto's van uw woning, dit is afhankelijk van de hoeveelheid ruimtes die uw woning heeft.